خرما زاهدی یا قصب یکی از بهترین و باکیفیت ترین خرمای خشک در ایران است که در مناطقی همچون بوشهر، جنوب فارس، خوزستان و سیستان و بلوچستان کشت می شود.
خرما زاهدی بسیار ماندگار است و خرما زاهدی یا قصب در استان هایی که خرماخیز هشتند کشت و برداشت می شود و برای صادرات به صورت بسته بندی و فله آماده می شود.
مشخصات ظاهری خرما زاهدی یا قصب
خرما زاهدی یا قصب همانند سایر نخل ها تقریبا در مرداد کاشته شده و فروردین ماه زمان گرده افشانی یا به اصطلاح محلی زمان بو دادن آن فرا می رسد. پس از آن از مرداد ماه تا مهر ماه زمان برداشت رطب و خرما قصب آغاز می شود.
خرما زاهدی متناسب با نوع منطقه به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز یا زرد تغییر رنگ داده و می رسد. خرمای زاهدی یا همان خرما قصب مانند خرما پیارم از ارقام دیر رس است و طول خرما قصب ۲ الی ۳٫۵ سانتیمتر و قطر آن ۲ سانتیمتر است.
خرمای زاهدی خشک قیمت مناسب و شرایط انبارداری و نگهداری ساده دارد و از ارقام خرماهای پرطرفدار بازار داخل و صادرات می باشد و در صنعت سرکه و لواشک کاربرد دارد.
بهترین خرمای زاهدی پشتکوه و خشت
خرما زاهدی در مناطقی مانند خشت و پشتکوه و همچنین در قیروکازرین و فراشبند و جهرم هم به عمل می آید که مهمترین و باکیفیت ترین خرمای قصب ایران در این مناطق است.
قیمت فروش و پیش خرید خرما زاهدی یا قصب با توجه به نوع خرمای زاهدی و همچنین منطقه کشت و زمان برداشت و میزان تناژ درخواستی تعین می شود.
معمولا شرکت های بسته بندی و پخش به خرید خرمای زاهدی درجه یک اقدام می کنند و به صورت عمده و فله این محصول برای شرکت ها ارسال می شود.