خرمای زاهدی پشتکوه در کشور ما محصولی است که به صورت عمده خرید و فروش می شود و یا صادراتی به شمار می رود، همچنین مصرف خرمای با کیفیت درجه یک مورد مصرف عموم قرار دارد و این مجموعه تهیه و تامین انواع خرمای مورد نیاز کشور و شرکت ها را به عهده دارد.
خرمای زاهدی جزو خرم های خشک به حساب می آید و مانند خرمای پیارم در ردیف خرماهای دیررس است. خرمای زاهدی با ظاهری بیضی شکل که انتهای کاملا باریکی دارد و نوک تیز استقابل تشخیص است اما در خرید خرمای خشک زاهدی به صورت عمده و با بهترین کیفیت بهتر است از کارشناسان متخصص استفاده شود. خرمای قصب درجه یک پشتکوه و طلحه و خشت در بین عموم مردم محلی و یا شرکت های صادراتی کاملا شناخته شده است.
کیفیت خرمای زاهدی پشتکوه
خرما خشک زاهدی به صورت عمده و در کشتزارهای وسیع در استان بوشهر، خوزستان، جنوب فارس و سیستان و بلوچپستان تولید می شود و در مناطقی، خرمای قصب به صورت گسترده تر و با کیفیت بالاتر کشت می شود. در مناطقی مانند قیر و کارزین و همچنین جهرم ما شاهد کشت و برداشت خرما خشک زاهدی هستیم. کیفیت و قیمت خرمای خشک یا همان خرما قصب بسیار مناسب است. خرما پیارم و خرمای زاهدی پشتکوه از ارقام دیر رس هستند. انبارداری این خرما باعث شده است که در بازار داخل و صادرات مورد توجه قرار بگیرد.
ارزش غذایی خرمای باکیفیت
فصل برداشت خرمای زاهدی در هرمزگان شهریور ماه می باشد، رسیدن خارک آن در اوایل شهریور و برداشت میوه کاملا رسیده ی آن در اواخر شهریور ماه صورت می گیرد و تعدادی از خریداران اقدام به پیش خرید محصول می کنند و این امر بسیار مرسوم است. در این صورت می توانیم به ارزش غذایی و میزان کالری و پروتئین خرمای زاهدی پشتگوه و دیگر ارقام آن بیشتر پی ببریم. پتاسیم، منگنز و فیبر از جمله مواد معدنی و مغذی در خرمای خشک زاهدی است.